I śniadanie | II śniadanie | Obiad | |
15.IV | pieczywo mieszane(1), masło(7), sałata, szynka, serek mozzarella(7), pomidorek koktajlowy, jabłko, herbata, kakao(7) | barszcz czysty z makaronem(1,9), budyń waniliowy z musem ze świeżych truskawek(7), herbata owocowa | potrawka z kurczaka(7), ryż na sypko, marchewka z groszkiem, kompot z truskawek, arbuz |
16.IV | kawiorek pszenny(1) masło(7), sałata, szynka, ser żółty mix(7), ogórek małosolny, gruszka, herbata, kakao(7) | zupa kalafiorowa(7,9), ciasto marchewkowe z orzechami(1,3,8) (własny wypiek), kawa zbożowa Inka z mlekiem(1,7) | schab duszony w sosie pieczeniowo śliwkowym, ziemniaki puree(7), surówka z modrej kapusty, kompot z jabłek |
17.IV | pieczywo mieszane(1), masło(7), sałata szynka, konfitura owocowa, płatki zbożowe z miodem na mleku(1,7), jabłko, herbata | zupa z młodej kapusty(9) “rolsy” z serkiem śmietankowym ,szynką i warzywami (1,7), herbata owocowa | pyzy drożdżowe na parze(1,3) sos myśliwski, winogrono kompot z rabarbaru |
18.IV | pieczywo mieszane(1), masło(7), szynka, chipsy z salami, papryka kolorowa, melon, herbata, kakao(7) | zupa ziemniaczana(9) rogal mleczny z masłem(1,7), mandarynka, herbata rumiankowa | kartacze z mięsem wp(1,9), kasza perłowa(1), sos pomidorowy surówka z białej kapusty, kompot ze śliwek |
19.IV | bułka pszenno razowa(1), masło(7),sałata polędwica sopocka, pasta z tuńczyka z suszonymi pomidorami(4,7), ogórek kwaszony , jabłko, herbata, kakao(7) | zupa grochowa(9), sałatka makaronowa z warzywami(1), herbata owocowa | kotlet jajeczny z natką pietruszki(1,3), ziemniaki puree(7), mizeria z ogórka(7), kompot z czarnej porzeczki, pomarańcza |
Miedzy posiłkami, dzieci maja stały dostęp do wody źródlanej
Pyszności z naszej kuchni.
Alergeny w żywności.
Legenda:
1 | Gluten -zboża |
2 | Skorupiaki |
3 | Jaja |
4 | Ryby |
5 | Orzeszki ziemne |
6 | Soja |
7 | Laktoza-mleko |
8 | Orzechy |
9 | Seler |
10 | Gorczyca |
11 | Nasiona sezamu |
12 | Dwutlenek siarki i siarczanu W stężeniu>10mg/kg |
13 | Łubin |
14 | Mięczaki |
WĘDLINY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI 9,10,11 WEDŁUG OŚWIADCZENIA PRODUCENTA.